top of page

ung face it i media 

Liker du ikke ditt eget speilbilde?

Artikkel på ung.no 

Vi har skrevet en artikkel på Ung.no som handler om utseendefokus, selvtillit og selvbilde. Ung.no er statens informasjonskanal for ungdom og er drevet av Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet). Der finnes det informasjon og veiledning til ungdom. I tillegg kan man stille spørsmål og få svar på det man lurer på. Målgruppen for hjemmesiden er ungdom mellom 13–20 år. Gå gjerne inn og les artikkelen her :-) 

Henrik på NRK

NRK har laget en videosnutt om Henrik og hans hverdag, med et annerledes utseende. Kristin Feragen, som er prosjektleder for Ung Face IT forteller også litt om programmet og hvordan det kan være til stor hjelp for ungdom med et annerledes utseende. 

Videoen finner du her!

Amalie på "God morgen Norge"

Amalie (22) fra Skien ble født med det sjeldne syndromet Goldenhar noe som gjør at hennes ansiktshalvdeler utvikler seg forskjellig. Fra hun gikk i førsteklasse ble hun mobbet for utseende sitt. I dag er hun 22 år og håper at barn som skiller seg ut får god hjelp til å håndtere det de møter av utfordringer i hverdagen. Prosjektleder Kristin Billaud Feragen forteller hvordan Ung Face IT kan gjøre hverdagen litt bedre for de som ser annerledes ut.
- Jeg kunne ønske at jeg hadde et slikt tilbud da jeg var ung, sier Amalie. 

Trykk her for å komme til reportasjen, eller trykk på bildet! 

Skjermbilde 2019-11-29 kl. 15.51_edited.

Henrik i Handikap-nytt

Handikapnytt.no har skrevet en veldig fin artikkel om Henrik (12), som deltar i forskningsprosjektet Ung Face IT. Henrik opplever ofte at folk stirrer, men likevel velger han å fokusere på alt som er fint i livet.

 

Gå inn her og les artikkelen! 

Daniel & Simen 

Daniel og Simen er to brødre, som sikkert flere kjenner igjen fra internett. De to tenåringsguttene har nemlig en egen youtube-kanal, hvor de legger ut ulike videoer, alt fra gaming til vlogs. Guttene har begge en muskelsykdom som heter Duchenne, noe som gjør at de er litt annerledes enn andre ungdommer, og sitter blant annet i rullestol. Daniel og Simen har også vært på "God Morgen Norge" flere ganger, hvor de tar opp temaer som stygge kommentarer og nettmobbing.

De laget en video for oss, hvor de snakker om det å se annerledes ut og forklarer hvordan Ung Face IT kan være til hjelp for de som kjenner seg igjen i det! 

Helsesista

Vi har samarbeidet med hele Norges Helsesista, for å fortelle ungdom om forskningsprosjektet vårt! 

Helsesista er en plattform på sosiale medier som er drevet av helsesykepleier Tale Maria Krohn Engvik, som poster både på Instagram og Facebook, men først og fremst populær på Snapchat. Tale er helsesøster på internett og snakker daglig om viktige temaer som opptar og rammer barn og unge. 

 

Ta gjerne en titt på videoen som Tale har laget for oss! :-)  

bottom of page